23 Augusti - Benvärk

Aja aj aj. Oj vad jag har promenerat dessa två dagar! Igår kväll värkte mina stackar otränade ben och fotsulor. Vilmer har ju börjat på dagis igen och då har jag och Lovisa passat på att gå långpromenader bl a efter Strandpromenaden och inne på stan. Älven har legat spegelblank och det har varit otroligt fina dagar.

Idag var vi och uppvaktade Oliver som fyller 1 år idag!

Undrar om jag ska få nåt gott...   Den vill jag HA!!!!   Jo det var minsann helt OK det här.

                                         

På väg till dagis för att hämta Vilmer såg vi två småfåglar som verkade lite vilsna. Bara de inte funderar på att åka söderut redan nu?

image130

21 Augusti - Sista sommarlovsdagen

Imorgon får Vilmer äntligen börja på dagis igen efter ett åtta veckor långt sommarlov. Han längtar otroligt mycket efter sina kompisar. Den här dagen var vi ute på en kombinerad promenad/cykeltur bl a till Gabriljansparken. Lovisa gungade för första gången och det tyckte hon var en "Höjdare"!


18 Augusti - "Fridens liljor"

Ååå vilken härlig dag! Inte helt kalasväder mitt på dagen så vi tog en tur in till på Ersboda och handlade lite grejer. Vilmer och Lovisa passade sedan på att gosa lite i soffan efter bilfärden.
 


På eftermiddagen klarnade det upp och Fjärden blev alldeles spegelblank! Mikael och Vilmer skyndade sig ut med båten och nog hade det varit härligt att följa med men Lovisa tog just sin skönhetssömn så vi stannade hemma.

   

Dagen där på rensade jag ogräs för brinnande livet och spatserade sedan runt huset med kameran i högsta hugg. På tal om "hugg". Visst kan de här spindlarna vara ganska aggressiva? Hur som helst så var den här stoooooor. Tydligen en hona. Hon satt där mitt i nätet hela dagen. Ganska slött faktiskt...

image125

http://sv.wikipedia.org/wiki/Korsspindel

17 Augusti - Kräftskiva

Bizzi bizzi!!!

Småstressig dag minsann! På förmiddagen gjorde jag en Krabblåda, tinade Kräftor och försökte komma ihåg allt som skulle packas med i bilen till Tavlefjärden. Lovisa hade det mest lugnt och skönt. Hon är nu jätteduktig på att sitta själv men här håller hon balansen t o m med strortån!



Efter lunch packade jag sedan mat, barn och väskor och drog iväg till Tavlefjärden. Där var det lugnt och skönt och jag lurades nästan att slappna av en smula. Hittade en otroligt stor och snygg fjäril som satt och "softade" på en Surfinia.

image120

När jag återfått fokus och arbetstempo gjorde jag en Västerbottenspaj och förberedde middagen i övrigt. Senare kom även Mikael och hjälpte till och vid femtiden dök våra gäster familjen Andersson upp. Vi hade en jättetrevlig kväll! Barnen lekte bra tillsammans och allt flöt på som det skulle. Vid 20.30-tiden var våra yngsta middagsgäster trötta och skulle hem och sova.

Alfons...                 och Helmer

   

Natti natti!!

15 Augusti - Lekparken

Fantastiskt väder! Den här dagen fick vi sällskap till lekparken av Evelyn och hennes lille son Oliver. Alltid kul att få komma ut en på en promenad och surra bort en stund av dagen. Vilmer brukar inte heller vara olycklig av att få rasta av sig i klätterställningarna.

Titta där!...                  ...en gunga!

         

14 Augusti - Lovisa 5 månader!

image111

Tänk nu är hon redan 5 månader gammal!! Hon har börjat med lite smakportioner och det fungerar bara bra. Broccoli, potatis och blomkål och gröt var alla smaskiga tyckte "´Flisan". Mindre bra var min egenhändigt tillverkade morotspuré. Bläää! På den här bilden ser det dock ut som att hon njuter i fulla drag över moroten...



Idag lärde sig Lovisa även att sitta själv! Det går åtminstone ganska långa stunder särskilt om hon har en leksak framför sig så att hon kommer ihåg att luta sig framåt. På en strand går det jättebra för där hjälper sanden till att hålla balansen.

 

10 Augusti - Bettnäs igen!

Den här dagen var vi på Bettnässand igen. Nu med kusin i Wilma i sällskap. Tyvärr var vattnet kallt så de låg mest på filten och busade.

 

8 Augusti - Bettnäsand

Oj vilket fint väder!! en sådan varm dag (+28 grader) måste man ju bara åka ut till havet! Tyvärr ville inte mormor och morfar följa med utan de beslutade att åka hem igen och vattna trädgården. Vi åkte ut till Bettnäsand och det hade tydligen resten av Umeå också bestämt sig för. Jag trodde att många börjat jobba nu men tydligen finns det många som fortfarande har semester. Det var +21 grader i havet men det kändes varmare tycker jag. Vilmer och Mikael badade flera gånger medan jag ville hålla mjölken rumstempererad.

       

Lite kul är att den här bilden på Mikael var det Vilmer som var fotograf! Inte så illa va? :)

image106

5 Augusti - Tyras dop



I helgen har vi varit i Härnösand för att vara med på Tyras dop. Det var jättefint väder och hela helgen blev lyckad. Förutom vi fyra var Viggo och Tyras kusin Filippa med föräldrar gäster i huset. På lördagkväll skulle barnen bygga en kuddkoja med Susannes hjälp. Mikael tyckte då att Vilmer som är en sådan "kojexpert" skulle gå och "Supervajsa" (Supervice) lite. Vilmer tittar då med mycket stora ögon på Mikael och utbrister "SUPERBAJSA!!!???" Ännu ett av alla kiss-och bajsskämt i familjen är fött.

Dopet var i Särbrå kyrka med efterföljande dopfika i församlingsgården. Tyra grejade stohejet alldeles utmärkt. Hon klagade lite grann i slutet av cermonin men var överlag en förebild inför Lovisas dop den 2 september. De hade dukat jättefint med levande blommor på borden och mycket goda pajer och tårta. Hmmm nu fick vi verkligen inse att det är dags att börja planera inför Lovisas dop! 

     

Direkt efter presentöppning var vi tvungna att ge oss av hemåt igen eftersom Lovisa var jättetrött och behövde få sova i bilen. Hon är dock ingen bilsovare och slumrade endast 30 minuter på den långa färden. Vilmer "underhöll" med ett konstant surrande från baksätet medan jag gjorde tappra försök att få läsa lite i min spännande bok men det gick väl si så där. 


RSS 2.0