24 November - Korv och Pulka i Gropen

I lördags fick vi ett trevligt intiativ från Christer och Viktoria om att grilla korv och åka pulka i Gropen på Umedalen. Det var jättemysigt och verkligen en kanonbra pulkbacke. Det var förmodligen första gången som jag är med på en korvgrillning utomhus i slutet av november. Det gick ju hur bra som helst!

        

12 November - TV 4

Just hemkommen från bibliotekets Sagostund. Idag "fyller" tydligen Astrid Lindgren 100 år. Av detta skäl var TV4 på plats för att filma de små liven medan sagotanten läste Astrid Lindgren-böcker. Vilmer satt ovanligt stilla, kanske
p g a ett allvarssnack just innan om vikten av att han skötte sig just idag då TV var där. Kameramannen filmade i alla vinklar och vrår och efteråt intervjuade de Vilmer. Han var som en mussla och mummlade fram svaren (på vissa men inte alla frågor). En fråga löd "Vad tycker du om Astrid Lindgren?" hmmm inte lätt för en 4-årig Vilmer att svara på. Inte tusan vet Vilmer vem det är. Pippi däremot vet han vem det är. Troligen blir det inte Vilmer som kommer att synas i rutan ikväll. Hans dagiskompis Alice kunde däremot svara på alla frågor trots att den unga TV-journalisten inte direkt ställde frågorna anpassade efter 4-åringar.
 
När kommer det någon TV-reporter och frågar vår son om vem Luke Skywalker är? Då skulle modershjärtat klappa stolt....eller?

10 November - En massa annat tjafs

Äntligen åter på bloggen efter en lång period av bl a sjukdom. En annan anledning att jag inte bloggar så ofta är att jag nu på senhösten inte längre är ute och tar några kort. Har jag inga nytagna foton blir jag inte inspirerad att blogga heller.

Vad har hänt sedan den 28 oktober?
 1. Vi ger upp försöket med Omega 3 för att stilla Vilmers myror i brallan. Han är helt enkelt obotlig och vi inser att vi får stå ut med pillret i hans ben tills han är fåfäng, finnig, femtonåring så mycket gärna sitter på sin rumpa.

2. Lovisa har trätt in i den kända 8 månaders-fasen. Ingen fasansfull fas men ändå en märkbar skillnad i att hon är mer mammig (ropar MeMää! efter mig) och somnar inte gärna utan att protestera lite. Hon har för övrigt just suttit uppe med oss i soffan en stund efter en gruvlig mardröm om attackerande gossedjur eller strejk på Libro eller nåt liknade. Efter en hutt välling knoppade hon in nöjd igen. Ingen Wahlgren-metod direkt men vem bryr sig? 

3. Mikael har fått klartecken om Miamiresa i januari. Kul för honom... Mamma och Pappa: vad gör ni förresten sista veckan i januari?

4. Jag har fortfarande ont i halsen efter drygt en vecka. Umeå landsting gick så lämpligt ut med en broschyr i veckan där de sa att alla med halsont skulle hålla sig hemma och inte ta upp tiden för de som VERKLIGEN behövde en doktor. Dessutom tjänade man tydligen bara en dags tillfrisknande på att äta penicillin från att inte göra det.

5. I torsdags var jag bjuden på en Me&I tillställning hemma hos Evelyn. Kanonsnygga barnkläder!. Jag ville köpa allt! Det blev tillslut ett plagg var till barnen som julklapp, bl a en Monstertröja till Vilmer som tyvärr kostade 200 kr. Idag på Lindex hittade jag en liknande monstertröja till Lovisa för 69 kr....
Snälla säg att Me&I har ett andrahandvärde eller nåt innan min ångest stegras ytterligare.
Jag var alltså borta från Lovisa en hel kväll för första gången. Mikael skötte hela läggningen men valde att hoppa över amningen. Lika så bra det annars hade hon väl fortfarande spottat hårlurv?

6. Idag gick vi alla en promenad in på stan. Det var mycket länge sedan. Vi gick på Lekbiten och Vilmer ville ha ALLA rymdgrejer. Han sa så här: "Bilar är ju inge roliga alls - jag vill BARA leka med rymdskepp". Ikväll efter middagen gick vi ner i källaren och tittade på början av Star Wars Episod VI. Vilmer hade stoooora ögon men satt ovanligt stilla. Munnen gick dock i ett med tusen frågor om det ena efter det andra. Vi lever, andas och bara ÄR Star Wars just nu. 99% av hans vakna tid pratar han om StarWars. Mikael ler överseende och minns sin barndom (och njuter över att äntligen få surra om detta ämne). Jag tyckte också om StarWars när jag var liten. Det börjar dock  närma en farlig gräns där jag inte kan ta in mer och jag står inte ut av att höra ingående diskussioner om det är en Y-vinge eller Tie-jagare och vad han nu hette han som har en grönt lasersvärd (Qui-Gon Yin). 
Kan inte december och tomten komma snart så att han kanske kan fundera över någonting annat!?

Nu har jag surrat färdigt. Godnatt!

RSS 2.0