18 Maj - Gnället



Dagen började med en smula irritation över att min familj glömt bort att uppvakta mig på morsdag. Jag sa ingenting men passade på att ringa till min egen mor med några uppskattande ord i luren. Det visade sig snabbt på hennes förvåning att jag hade missat på en hel helg och att det inte alls är Morsdag i dag. Vilken tur! :)

Dagen i övrigt bestod mest att gnäll från våra lilla fröken gnagare. Hon är återigen förlyld och en otrolig morsgris. Helst vill hon bli buren av mig under hela sin vakna tid. Inte hjälper det heller till att hon sover alldeles för lite under dagtid. Hon blir trött och gnällig med snoret rinnande under näsan. Det har inte varit någon höjdarhelg för min egen del. Mikael fick en del gjort i och med att första stolpen nu är satt i marken och vi hoppas komma igång igen med detta under kommande veckan.

Hoppas bara att värmen kommer tillbaka snart för nu är jag less på kylan!

12 Maj - Gnagare och Byggare

Idag fyller min bror år. Grattis!

Vi övriga knegar på i vardagslunken. Jag jobbar, Mikael sköter "Ground Service Control", Vilmer bygger och Lovisa gnagar.

Vilmer är helt fantastiskt duktig på att bygga Lego. Han skapar saker som man själva aldrig skulle tro går att göra. Roligt att det faktiskt finns en leksak som kan roa så länge och dessutom kännas så pedagogisk. Inriktningen på han kreationer avviker inte från hans inmurade specialintresse. Det är rymden för hela slanten! På bilden nedan håller han på med en rymdbas:



Familjens gnagare tycker om att arbeta med varierande material och textur. Det går bra med nästan allt. Hon jobbar på med bokryggar, underlägg, leksaksbilar, tandborstar, strumpor, skor och diverse andra material. När vi hittade små spår av tandavtryck i våra nya matstolsöverdrag av fuskskinn så kan jag inte påstå att vi blev överlyckliga. Jag föreslår att hon istället ska engagera sin tid till mer gåträning.

    


Valborg - 1:a maj helgen

Under helgen hade vi besök av våra goda vänner Susanne, Jocke, Viggo och Tyra. Det var ett fantastiskt kanonväder hela helgen med peaken på lördag med ca 24 graders värme.



Valborg firade vi med sillmiddag hemma hos oss och sedan gick vi en promenad till Gabriljansparken där det var fullt med människor och god stämning. En fin brasa brann som vi tittade på och barnen lekte i lekparken. På torsdag tog vi det bara lugnt, lekte lite ute i trädgården. På fredag gick vi på stan med barn och allt. Åt en mjukglass och satt och tittade på folk. De två äldsta grabbarna stannade kvar lite längre och gjorde ett pubbesök innan middagen. På lördag förmiddag var det vi mammor som fick en stund för oss själva. Vi valde bort puben och prioriterade shopping utan barn. Eftersom tiden var knapp prioriterade vi även bort sällskap med varandra och sprang omkring på stan helt solokvist för att vara som mest tidseffektiva. På eftermiddagen åkte vi till Leos lekland trots att det var så otroligt varmt och fint väder. Barnen hade grymt roligt! Lovisa blev helt taggad av att krypa omkring i klätterställningen och åka rutschkana ner. Även bollhavet var roligt tyckte de två småtjejerna.

 

Tyvärr blev Lovisa sjuk på söndag med snorig näsa och feber. En småtrist avslutning på en i övrigt mycket trevlig och avslappnad långhelg.

6-8 april jobbresa till Åre

Aldrig förut hade jag varit borta från Lovisa en hel natt. Nu skulle det helt plötsligt bli tre dygn borta. Jag kände en slags blandad längtan efter att äntligen få åka iväg utan barn och bara, nåväl nästan, bara göra roliga saker samtidigt som jag var orolig för hur det skulle gå att vara ifrån henne så länge.

Vi åkte buss tidigt på söndag morgon och kom fram på eftermiddagen, hann med ett kort inledningspass i konferenslokalen och sedan blev det äventyrsbad och saunaworld. Jättehärligt! Efter badet fick vi en sen trerättersmiddag men något partaj blev det inte för nästa dag började redan 07.00, frukost och konferens. Efter lunchen kastade vi oss upp i backen även om vädret var långt ifrån inbjudande. Det blåste mellan 15-20 sekundmeter på fjället och alla liftar utom två var öppna. Det innebar att vi fick åka i de pistade skogsbackarna och det gick riktigt bra. Den stora sittliften som tog sex personer innebar däremot lite mer påfrestning. Vinden tog tag i våra skidor rakt fram ifrån och vi tippade lätt framåt. Vi var tvungna att hålla för ansiktet för att inte piskas av vinden. Vi tyckte dock att det var värt det och njöt av dagens åkning. Är man i Åre och får gratis liftkort ska man väl åka!

    

På kvällen blev det mer saunaworld, trerättersmiddag och lite galej framåt småtimmarna. Kom isäng 03.00 och steg upp 07.00. Mera konferens och sedan mer skidåkning. Idag var det helt fantastiskt väder!!! Uppe på Åreskutan var det i princip helt vindstilla och klarblå himmel. En helt perfekt dag för skidåkning! 

 
 

Direkt efteråt åt vi lite mat och sedan blev det buss hem igen. Kom hem till Umeå 22.30 på tisdag kväll.

RSS 2.0