Midsommarafton

ÅÅååååååå vilket härligt väder!! Man är ju inte helt bortskämd med så vackert väder på midsommarhelgen...



Midsommaraftons dag firades på Klabböles Energicentrum och det hade tydligen hela Umeå bestämt sig för i år. Vi delade därför parkeringsplats med ca 111 000 andra midsommarfirande människor.... typ. Trevligt var det i alla fall och en riktig midsommar känsla fick vi med folkdanslag, "goack goackaka" runt stången, picnic i gröngräset och en glass i handen (och de övriga tog för övrigt en insmugglad nubbe i all hemlighet). Inte ett moln på himlen och inte en vindpust i midsommarkransen. Jag har en fin bild på min svåger Leif Sund med slokande midsommarkrans men den törs jag inte publicera för då åker jag nog dit för förtal eller något liknade. Man ska hålla sig väl med släkten. Den här bilden känns mer rumsren.

image53


Lovisa trivdes så bra. Lugn och harmonisk njöt hon av folklivet. Hon tyckte mycket om att sitta i BabyBjörn och titta på när barnen dansade runt midsommarstången (eller ska man säga Majstång?). Här låg hon i vagnen och njöt av all uppmärksamhet.

image56


Bara för att få chansen att visa ännu en naturbild så får jag väl försöka hitta en röd tråd genom att säga att barnen sjöng "Imse Vimse Spindel" när de dansade runt stången. Här är vår Imse när han klättrar i våra Liljor:

image57

17 juni åker hem till Umeå igen

Söndagen blev lugn. Pratade med Lisa, Patrik och Gustav innan de åkte vidare. Packade själva ihop våra saker och körde hem till Umeå. Vi har nu varit i Lycksele i fem dagar! Tack för boendet Sunds!!

Måste bara visa en bild på söta Gustav. Vilmer och Lovisas tremenning. Så söt blir man av 50% skåning och 50% Dalasjöare!

image52

16 Juni Punkfest

På lördagkväll fixade vi en grillfest tillsammans med våra gäster hemma hos bror Peter. Den blev som en liten alternativfest till familjen Sunds roliga Punkfest som de var bortbjudna på. Det var mycket roligt att se dem klä ut sig och jag som tycker om sådant bus blev inspirerad på temat. Någon gång i framtiden måste vi arrangera en sådan fest! 

I fall ni inte känner igen dem så är det: Emil, Leif, Isac, Kristel och Monica.
image51

16 Juni Djurparkensdag

På lördagen kom våra kusiner Lisa och Oskar med respektive och barn (Patrik och lille Gustav, Anna och Levina). Vi följdes tillsammans med våra barn till Djurparken där det var extra festligheter och Djurparkens dag. Vilmer var som vanligt måttligt intresserad av djuren trots att vi den här gången fick se både vargar och Lodjur på mycket nära håll. Det enda som intresserade honom var att gå vidare till Lyckoland med alla karuseller, hoppborgar och klätterställningar.
image49

Alla barnen fick gratis godis och glass som utdelades av "Björnar". Här är Vilmer och Lovisas tremenning Levina som ser lite blyg ut inför fotografen.
image50  

15 Juni Examensmiddag

På fredagen bjöd Monica och Leif närmsta släkten på examensmiddag. Mycket gott och trevligt! Eftersom vädret den här dagen var betydligt bättre än på själva examensdagen kunde nu Lovisa ha på sig sin "Studentklänning"


13 Juni Studentexamen

Onsdagen den 13 Juni åkte jag och barnen till Lycksele för att närvara vid min systerson Isacs studentdag. Tyvärr så bestämde sig vädergudarna för att bjuda på sex ynka plusgrader i kombination med hällregn. Inte helt lyckat väder för en studentexamen.

Isac och Moster Monica och Mormor:


När vi kom inomhus och kunde byta de genomblöta kläderna väntades fin examenstårta och presentöppning. Här är en bild på Isac och Kristel:


Wilma passade bra i studentmössan och det dröjer nog inte länge innan hon själv står där på lastbilsflaket och skriker sig hes med blommor och ballonger runt halsen.

Nationaldagen

På Sverigedagen iklädde vi oss våra Sverige-tröjor både dagen till ära samt av hänsyn till kvällens fotbollsmatch mot Island. Det var bara Lovisa som saknade den rätta munderingen. Måste försöka fixa en Sverigetröja eller body även till henne...



Lagom till lunchtid åkte vi ut till Klabböle Energicentrum där vi åt en ljuvligt god picnic med gårdagens rester av mör grillad Kycklingspett i Tortillabröd. Vi slog oss ner på en filt i halvskugga bredvid den stora lekparken. Vilmer flög mest omkring och hittade andra barn att leka med. Som tur var hade vi även med Hallonkräm och mjölk som är hans nuvarande mat-favorit.

                              

Tisdagen den 5 juni

Vilmer tycker MYCKET om mina nya "Bling-Bling-solglasögon". Här överraskade han oss på kvällen efter sitt bad. Han hade då fixat cool frisyr och hittat mina glasögon (trots att jag försökt gömma dem).


Söndagen den 3 juni

SOMMAR!!! Underbart väder hela helgen och nu är det sommar både på kalendern och på termometern. Helgen spenderades i trädgården med en del pyssel. Igår gjordes inköp på K-RAUTA och idag grävde "vi" en rabatt på framsidan med trä-sarg där vi ska plantera antingen Norsk Brudspirea eller Syrénhortensia. För övrigt så har jag startat ett hårt och bittert krig mot skadedjuren i trädgården. Jag dödar utan pardon den så vackra Liljebaggen. Jag har faktiskt upptäckt att den "skriker" då man jagar den bland bladen....hmmm vad mordisk jag låter. Här är ett ännu levande exemplar på bild:

image36

Ett ännu större hot i trädgården är Klematisbladstekeln. Ikväll fick jag faktiskt syn på ett exemplar inne på vår altan och då fick den DÖDEN DÖ!!! Ännu inga angrepp på plantorna men förra året var de rentuggade av dess larver så jag väntar bittert. Nog snack om trädgård. Det här är ju inte "Gröna rum" eller "Söderläge".

Våra barn är friska nu. Men skorpiga. Vilmer ser ut som en finnig pubertal mopedraggare. Äter dock inte lika bra som en femtonåring.

image37



Den här lilla damen ser inte speciellt finnig ut. Hon kvalar nog istället in som "Veckans bubblare".
image38

RSS 2.0