23 september - Hajfensoppa

Igårkväll badade Lovisa med sin badkompis "Hajen". På bilden ser det ut som att det är fråga om någon ny smakportion av t ex Hajfensoppa. Så är det dock inte. Hon testar bara sin nya tand. För nu är det två tänder på nedre plan.

image155

21 september - Sunds på besök

Fredag till lördag var barnens kusin Wilma och moster Monica på besök. Vilmer och Wilma lekte som besatta och hade otroligt skoj! Jag tror inte att de bråkade en enda gång. Förutom detta så har Vilmer verkligen blivit jätteduktig på att rita. Från att bara snabbt göra några krumelurer och sedan vara nöjd till att kunna sitta ganska länge med en teckning och rita fram för allt rymdskepp och använda olika färger. Jag känner mig mycket stolt och tycker att det är roligt att han kan ägna sig och en aktivitet som är lite lugnare. Att jag själv älskar att rita och måla gör ju att vi kan göra någonting tillsammans! :)

image154

Lovisa & Wilma

18 september - Promenad

Oj vilka vackra höstdagar! Jag och Lovisa har passat på att gå långpromenader då vi lämnat Vilmer på dagis. Jätteskönt att komma ut och röra på sig i den sköna höstluften. Tyvärr är hon fortfarande ingen vagnsovare så hon vaknar alltid efter en halvtimme oavsett om jag fortfarande är ute och går då. Vilmer han sov alltid så länge som det skakade i vagnen = De är verkligen olika på alla fronter!

image152

14 September - 0,5 år!!!

Hurra hurra hurra!!! Idag firar Lovisa sin 6-månadersdag!

Hennes humör har väl varit lite si så där med tanke på att hon fick sin första tand igår. Den kom helt oväntat måste jag säga. Jag trodde att hon skulle vara sen precis som jag var. Vilmer fick sin första tand när han var sju månader. På bilden försöker hon göra "tvåan" på pottan. Hon har faktiskt lyckats en gång sittande på själva toalettstolen så jag tänkte att det skulle gå bättre på pottan men den använder hon som en rolig stol bara.

image151

10 September - Ny lekpark

Idag gick vi en promenad ner på Rödäng för att köpa två vinteroveraller till Lovisa som jag hittat billigt på Blocket. På väg hem därifrån spanade Vilmers hökögon in en lekpark han aldrig sett förut på andra sidan vägen (Västerslätt). Efter lite förhandlingar gick vi dit och den var riktigt fin faktiskt med höga omgivande pilträd.

Vilmers nya mössa     Lovisas nya mössa
                   

På väg hem inträffade ytterligare en 4-års konflikt som jag nu förträngt vad den handlade om men det var säkert något om att Vilmer inte anser att det dags att åka hem riktigt än. Min stubintråd var osedvanligt kort och jag röt "DU MÅSTE VÄL INTE BLI SÅ HIMLA ARG!!!".  Vilmer blängde på mig under sin mösskant och sa trumpet "Du måste väl inte bli så arg själv!". Helt sant och det hade jag insett redan då jag hojtade. Efter en förmildrande kram gick/cyklade vi hemåt. Efter en backtävling var vi i fas igen och resten av dagen förflöt utan intermesson.  


7 September - Slottslekparken

Hua vilken fredag! Vilmer "förgyllde" dagen med en ansenlig portion trots, överaktivitet och konstant babbel. Jag gjorde ett försök att aktivera honom genom att vi promenerade först till Biblioteket och lånade en hel hög böcker och på vägen hem stannade vi på "Slottet". Vilmer klättrade nöjt och det var nog den enda halvtimmen den dagen som vi inte bråkade. Meeen som så många tröstat mig med "Det är bättre med ett aktivt barn än med ett som sitter tyst i ett hörn"....Ibland kan dock det låta riktigt lockande ;)

    

2 september - Lovisas dop

Dagen började med hällregn och stress. Vi sprang fram och tillbaka mellan huset och kyrkan med paraply i högsta hugg. Lovisa tog dagen med ro även om hon inte fick sova så mycket som hon skulle. Cermonin gick jättebra! Lovisa var inte alls rädd utan tittade förbryllat på allt som skedde och visade stort intresse för vattnet i dopfunten. Storebror Vilmer hade svårare att ta det med ro. Han stod inte stilla en sekund tror jag. Det började mycket pinsamt då han styrde upp båda sina händer under min korta kjol! Han visste nog inte heller vad han skulle göra med sina händer när det blev lite nervöst och alla tittade på oss. Under min kjol kändes dock inte som det rätta stället vid just det här tillfället. Han var så söt då han hjälpte vår präst Anna Ruther att välsigna dopvattnet. När Anna höll Lovisa stod Vilmer där och kramade och pussade på lillasyster för "brinnande livet". Jag läste en dikt "Älskade barn" av Jessica Marie Nilsson men som vanligt så blir det aldrig så bra som man tänkt att det ska bli innan. Jag fick dock höra senare att det var en fin dikt och det är det verkligen. Psalmerna "Det gungar så fint" och "Sov du lilla" kändes helt rätt.

Efter dopgudstjänsten fick gästerna vänta en stund medan vi dukade färdigt. Tack så otroligt mycket för hjälpen alla ni som hjälpte till!! Ett särskilt tack till Mormor Gunilla för allt, bakning, dukning o s v och till Moster Monica för hjälp med Blomdekorationer och diskning.

Tack alla övriga gäster för de otroligt fina doppresenterna som Lovisa fick!!

Här kommer några bilder från dopet:

      

image145

       

       

     



RSS 2.0