Torsdagen den 31 maj

Äntligen är Vilmer frisk! Ingen feber sedan igår och klådan är över. Det kliar förståss lite i alla sårskorpor men inte alls som tidigare. Nu har vi även slutat med medicinen Tavegyl som gjorde honom så trött.

Nu är det bara vanlig trots kvar och den kan vi nog inte läka med lite medicin tyvärr.

Nytt på sjukfronten: Mikael klubbad i förkylning. Ont i halsen och huvudet + man  =  mycket påfrestande  ;) 

Tisdag den 29 maj

Vilken pärs vår son går igenom! Igår var vi tvungna att snabbt få tag på en läkare som kunde skriva ut något som lindrade klådan. Efter mycket om och men fick vi hjälp via Sjukvårdsupplysningen som fixade en läkare som kunde maila ett recept till apoteket. Smidigt! Han fick flytande Tavigyl, en allergimedicin som ha nu tar två gg per dag. Idag är han kanske något piggare men ligger fortfarande hela dagarna i sängen och stirrar på film. Nu har han sett "Lilla Kycklingen" tre gånger på raken! Tydligen en bra film. Huvudsaken att det finns lite rymdvarelser och rymdskepp med i filmerna då är Vilmer nöjd.

image34 

Lovisa har idag ca 18 koppor. Betydligt fler än igår alltså men hon är fortfarande till synes oberörd. Här är en bild som jag mailade till jobbet som tack för de presenter hon fick av dem. Hon fick en stor mjuk nalle, en robotbody och en ko-snuttetrasa som verkligen blev populär!

image35

Söndagen den 27 maj (del 2)

Måste bara komplettera med några bilder från helgen. Vilket fantastiskt väder! Nu är det snart sommar! men en nyckelpiga gör ingen sommar eller hur det nu var :)



Elias jobbar på med roboten    och Filip  som inte alls var glad i dag eftersom han inte fick åka till Holmsunds simhall och bada p g a Vattkopporna.

Ikväll badade Lovisa och så här söt var hon när hon kom upp ur badet:  

Söndagen den 27 maj

I helgen har kusinerna Filip och Elias och morbror Peter varit på besök. Vilmer blev dock riktigt dålig i Vattkoppor. Han har mest legat i sin säng med hög feber och mycket klåda. Ikväll hade han 39.7 graders feber och ylade i plågor stackaren. Lovisa är riktigt pigg för att ha Vattkoppor. Hon har endast åtta koppor på sin lilla kropp. Filips väntade Vattkoppssjukdom bröt också ut i helgen. Nu väntar vi bara på Elias koppor...

Top Model 07

image28

Tisdag den 22 maj

Åter till dagis efter Kristihimmelsledigheten. Här har jag och Lovisa följt Vilmer till dagis och han vinkar adjö vid grinden.

image26

image27

Lördagen den 19 maj del 2

På kvällen klarnade det upp och det var tur för då var vi i Tavlefjärden på Släktträff.

Farfar & Farmor

image24

Farfars kusin Martin:


Lördag den 19 maj

Dagen då det hellregnade...

meningen var att jag skulle fota en sk E.F.I.T (Ett Foto I Timmen) men vi var innte hela dagen och lovisa satt en hel del i sin babysitter så det blev så tråkiga bilder. Här är i alla fall några av bilderna:

image21

image22

Den här helgen var Lovisas och Vilmer farbror Peter och hälsade på. Det var första gången han träffade Lovisa. Hon fick ett fint guldhjärta i en kedja. Tack Peter och Carina!

image23

Vattkoppor!!!

Jaha, nu har vi åkt dit. Både Vilmer och Lovisa har fått vattkoppor. Tyvärr så blir det så inget besök hemma hos Helmer på hans 4-årskalas på lördag. Tråkigt för Vilmer som har längtat så. En tröst i bedrövelsen är att hans kusiner Filip och Elias kommer på besök i helgen. Eftersom de var i närheten av "smitthärden" Wilma för två veckor sedan så törs de komma ändå.

Eftersom Lovisa även är sjuk i en kraftig förkylning sedan några dagar tillbaka så har jag inte haft tid att fixa med bilder trots att det finns lite foton i kameran. Förhoppningsvis kan jag få tid under dagen för att fixa lite nya kort hit till bloggen.

"Föräldrargruppsträff mini"

Åter tillbaka till vardagen. För att det inte skulle kännas så tråkigt med vardagen så passade vi på att träffa två mammor med barn från Vilmers "gamla" föräldrargrupp. På den tiden vi var föräldrarlediga med våra första barn umgicks vi flitigt varje vecka. Nu är vi tre mammor som är lediga med nr 2.

Vilmer hade som vanligt jättekul när han får åka iväg och leka med andra barn. Dit åkte vi buss och det är ju alltid ett äventyr och hem promenerade vi och gick förbi en stor lekpark.

Lovisa har tyvärr blivit förkyld och har idag varit ganska gnällig vilket är förståerligt då man hör hennes rossel.

Kulturnatta

Idag var vi inne en sväng på stan för att se om det fanns något intressant på "Kulturnatta". Ingenting förutom mycket folk såg vi. Allt roligt för barn måste ha ägt rum tidigare idag. Pappa Mikael är dock ute och roar sig nu ikväll...

Hemma igen

Nu har vi kommit hem från Lycksele. Helgen har varit toppenbra och särskilt storebror Vilmer har haft skitkul! Många barn att leka med och de har varit ute och sprungit och busat hela dagarna och sent in på kvällarna. Kusin Wilma hade fått en stor studsmatta och den användes flitigt minsann!

image17

Det var så fullt upp att det var nästan omöjligt att fånga barnen på bild! Här lyckades jag i alla fall föreviga Vilmer och hans kusin Filip.

image20

På lördagkväll började alla grannar nere vid älven att elda upp "Gamm-Fönna" (= gräs). Morfar satte igång och Moster Monica kunde inte hålla sig från elden trots att hon var så hängig och förkyld. Favoritsysselsättning för dessa pyromaner!

image18

image19

Enda "smolket i glädjebägaren" var att Wilma fick Vattkoppor i fredags. Det lär inte vara otroligt om Vilmer, Filip och Elias får det inom 10-20 dagar. Inkubationstiden är tydligen så lång. Jag ringde sjukvårdsupplysningen angående lilla Lovisa men det ska inte vara någon fara. Får hon det så blir det förhoppningsvis en lindrigare variant.

Torsdagen den 10 maj

Trött...

Sover för en gång skull i min säng. Ville inte vakna.

image16

Onsdagen den 9 maj

Efter dagislämningen gick jag och Lovisa till BVC för att vägas och mätas. Tack och lov så är det bara Lovisa som behöver ställa sig på vågen (mamma undviker helst det samma). Hon väger som jag tidigare skrivit 5520 g och är drygt 58 cm lång. Här här en bild från när vi gick dit.

image13

Lovisas intressanta följeslagare som hänger i vagnen har ännu inget namn. Förslag mottages tacksamt!

image14

När vi kom hem låg hon en stund på skötbordet där hon trivs så bra. Där hänger bl a "Gånken" som jag ska fota en annan dag. Tittar hon inte på Gånken så jobbar hon med att röra sin arm och hand och försöka få in handen så smidigt som möjligt i munnen!

image15


Åka till Lycksele

Imorgon fredag ska jag, Lovisa och Vilmer åka buss till Lycksele. Vilken äventyr!! Vilmer fröjdas men mamma "gruvar sig" för själva resan. I Lycksele ska storebror leka med Wilma och fira alla födelsedagar vi har i familjen. Kusin Isac fyllde år igår 9:e maj, mormor fyller imorgon 11:e, morbror Peter fyller på lördag 12:e och moster Monica fyller år på onsdage den 16:e. Oj vad mycket tårta det blir!! 

Här är en bild på Wilma och Vilmer i busartagen när vi åt på restaurang Golden Bar i Lycksele.

image12

Tyra

Lovisas kompis Tyra är bara fyra dagar yngre än Lovisa. De lekte inte speciellt mycket denna gång men i framtiden blir det nog mer av den varan!

image10

Här är en annan kompis till Lovisa. Hon heter Alicia och har redan fått egna hörselkåpor!

image11

Valborg

På Valborg kom våra goda vänner Susanne, Jocke, Viggo och lilla Tyra och hälsade på. På kvällen körde vi upp till det stora firandet på Universitetsområdet. Där träffade vi nästa alla vi känner :)

Viggo och Vilmer busade och sprang men brasan såg vi nästan inte p g a alla människor.

image8

Här är Lovisas storebror Vilmer och hans kompis Viggo:

image9

40-årig bröllopsdag

När vi kom hem från påskfirandet blev vi bjudna på fin middag ute i Skeppsvik eftersom Farfar och Farmor firade 40-årig bröllopsdag på påskdagen.

image7

Första resan

När Lovisa var tre veckor åkte hon för första gången till Lycksele och sedan på påskfirande i VIlhelmina. Här är några bilder från den trippen.

 

Gullunge

Här är en bild på Lovisa när hon var bara en vecka gammal.

image3

Hej!!

Här är Lovisas första blogg!!

Vis av erfarenheten så vet jag att det kan vara svårt att hålla den uppdaterad och aktuell. Jag gör dock ett försök som förhoppningsvis håller åtminstone ett halvår.

Lovisa är nu 8 veckor och världens charmigaste! vi var på BVC igår och hon vägde då 5520 g och var drygt 58 cm lång. Hon vill inte sova några längre stunder på dagen så det är svårt för mig att få någonting gjort men jag ska inte klaga för hon sover som en gud på natten!!!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0