28 Juli - Tavlefjärden

Övernattade hos Farfar och Farmor i Tavlefjärden. Vilmer, Mikael och Farfar gav sig ut med båten i lördags. Det blev en trevlig tur ut mot havet. Vilmer har blivit så duktig på att styra själv och att hålla rak kurs.

 

På väg hem i bilen satt Vilmer och sa upprepade gånger BAJS, BAJS, BAJS!!!! med glatt humör.
Vi är så vana vid dessa ord så vi sa inte så mycket. Till slut sa Vilmer: Mamma och Pappa - Jag tror minsann att jag är i kiss-och bajsåldern! Jaa, vi har nästan misstänkt det, sa vi.

Lovisanytt: Sover som en häst på förmiddagarna! Skönt att kunna få någonting gjort hemma. Nu har Lovisa definitivt sällat sig till sällskapet tum-sugare. Helt Ok tycker vi. Hon lugnar sig snabbare nu när hon är trött tack vare tummen och ligger och himlar med ögonen.

25 Juli - Mikaels födelsedag!

Uppe tidigare än tuppen! 04.30 steg vi upp packade det sista och fick skjuts ut till Sturup. Stackars Mikael blev inte uppvaktad alls på morgonen. Ingen av oss kom ens ihåg att gratta honom. Jag kom ihåg det när jag slappnat av i flygplansfåtöljen. Resan gick bra även denna gång även om vi var kolossalt trötta. När vi kom till Umeå flyplats var min och Lovisas stora väska borta och vagnens varukorg trasig. Grrrrrrr! inte vad man vill vara med om när man är trött. Allt löste sig dock relativt snabbt. Väskan kom med taxi på kvällen och vagen ska vi få lämna in på Babyprofssen. Christer och Viktora med lilla Alicia och Farfar och Farmor kom och grattade. Även Vilmer fick en present av farfar och farmor. Ute på gräsmattan stod en stor gungställning! Tack så mycket för den!!

Nu är vi hemma igen!!

Tisdagen den 24 Juli

Gick och strosade i Malmö city. Fikade ute på en servering och shoppade lite kläder. På kvällen bjöd Peter & Carina oss på mycket god Thai-hämtmat eftersom Mikael fyller år imorgon. Packade och gick isäng tidigt.

Måndagen den 23 Juli

Söndagen regnade bort totalt. Under ett dygn föll 71 mm regn. Vi spenderade dagen på IKEA vilket var tortyr eftersom jag inte kunde handla något med tanke på flygresan hem. På måndagen regnade det inte alls ändå blev det så att vi var inomhus i ett stort lekland som heter Skattkammarön. Vi fick verkligen en smakstart på hur det kan bli när Leo´s Lekland kommer till Umeå i vinter! Jag har aldrig sett Vilmer så lyrisk!! Han spenderade några timmar klättrande och hoppande och var totalt utslut och svettig när vi gav oss iväg därifrån.

  

Bredvid låg ett gigantiskt Toys R Us så dit gick vi in och förlustade oss. Köpte faktiskt några leksaker åt dem båda. Det är ju semester! 

Lördagen den 21 Juli

På morgonen bestämde vi oss lite hastigt och lustigt för att åka in till Tivoli i Köpenhamn. Via internet köpte vi entrebiljetter för att slippa stå i kö på plats. Mycket smidigt! Peter skjutsade oss till tågstationen och det tog bara 25 minuter så var vi ett stenkast från Tivoli. Det var bara att gå ut från centralstationen och gå över gatan så var vi där. Det var länge sedan jag var där och jag hade glömt hur vackert det faktiskt är på Tivoli. Tyvärr så visste alla andra det också så det var mycket folk och långa köer till attraktionerna. Vilmer fick bara åka två karuseller eftersom det var mycket dyrt och det tog två timmar sammanlagt att köa för dessa två barnturer! Istället gick vi runt på området och hittade bl a en lekpark med rutschkanor och hoppmattor. Det var kul tyckte Vilmer! Hans föräldrar tyckte att det var roligt att det var gratis och utan kö.

image89

Vi var mycket trötta när vi sent på kvällen var hemma i Limhamn igen men Peter och Carina hade lagat middag och det hade varit en lyckad dag!

20 Juli Vilmers födelsedag!

Dagen började med tårta och presenter. Av farbror Peter och Faster Carina fick han en fin armbandsklocka och en vattenpistol. Av oss fick han en fleecejacka och en Darth Vader-gubbe. Resterande presenter hade han fått innan vi åkte iväg. Dagen var så fin så vi åkte iväg till närliggande havsbadet Ribersborg med fin utsikt över både hav och den spektakulära Turning Torso.
 
 

Eftersom det luktade så kraftigt av ruttnade tång gick vi vidare till Västra Hamnen med området Bo94. Otroligt fint med annorlunda hus och många uteserveringar.

 

   

Eftersom solen stekte på hela dagen och Mikael glömt smörja de övre regionerna fick han ta till vissa skyddsåtgärder som gjorde att han såg ut att heta Abdulla eller något liknande


Torsdagen den 19 Juli

Sent igår kväll anlände vi till Malmö. Resan gick bara bra. Vilmer fick t ex gå in och titta i cockpit. Han fick mycket uppmärksamhet p g a sin Stålmannen-outfit och han levde sig in i rollen totalt. Piloten sa så här "Det här planet kan flyga jättefort" Vilmer kontrade snabbt med "Jag kan i alla fall flyga själv!"

På torsdagen tog vi det bara lugnt. Vi gick en promenad i omgivningarna runt Limhamn och hittade flera lekparker till Vilmers förtjusning.

 

Peter & Carina hade några grannar med två barn på 4 och 6 år som Vilmer hade mycket roligt med.



Här är en bild på Peter & Carinas fina hus:

Måndagen den 16 Juli

Idag ville vi så gärna på en badstrand. Värmen var rätt (+25) och solen var där. Tyvärr försvann den sistnämnda endast 2 km från Bettnesand så vi styrde kosan norrut där det så ut att vara klar himmel. I Obbola köpte vi sallad på ICA som vi sedan skulle åka ner till båthamnen för att inmundiga. Väl där hittade vi en jättefin barnvänlig strand! Kanske inte barnvänlig i form av långgrundhet men lätt att ta med barnvagn och lugnt och skönt. Utsikten över Holmsund/Obbolas farbriker och hamn tillhör de mest pittoreska men det är inte det viktigaste alla dagar.

Vi fikade och Lovisa fick sin andra helt oplanerade smakportion - Vattenmelon! I lördags sög hon friskt på en baguette med lite smör - Mumma!! Potatis...det tar vi en annan dag, nu är det ju semester! :)

 

Molnen hann tyvärr ikapp oss även i Obbola och vid de första regnstänken åkte vi vidare hemåt.


15 juli Rymdkalas!

Idag har Vilmer firat sin blivande fyraårsdag med ett rymdkalas. Vi trodde inte att det skulle komma så många eftersom det är semestertider och nästan ingen var hemma förra helgen då vi promenerade runt med inbjudningarna. Sent ute var vi också. Tji vad vi bedrog oss! 14 barn och 11 vuxna kom hem till oss under två mycket intensiva timmar. Det började med en rivstart när alla kom samtidigt och jag och Susanne stod och slet med den totalt misslyckade marängtårtan som kletat fast vid bakplåtspapperet. Vi försökte lappa ihop den hjälpligt men den vann minsann inga skönhetspris, det vill jag lova! Tydligen var den inte helt äcklig att äta enligt gästerna.

Barnen fick dock en Rymdtårta bestående av en grönfärgad Glassbomb med grädde och maränger.

 

Alla barnen hade rymdhjälmar på sig under fikat för att skydda sig mot nedfallande meteoriter.



När barnen fikat färdigt blev det lugnare och de vuxna kunde fika ute på altanen. Vädret var idealiskt för ett barnkalas, inte för varmt men lagom temperatur och inget regn. Mikael och Lovisa gick mest omkring och socialiserade medan jag försökte hålla köket och fikat under kontroll. En av de små gästerna frågade dock om vi inte hade planerat för några rymdlekar - Oj vad dåligt samvete jag fick då! Ärligt talat så hade vi inte hunnit med det varken att planera eller att utföra dem.

Efter en stunds totalt vild lek nere i hobbyrummet och ute på gräsmattan började presentöppningen. Vilka fina grejer Vilmer fick!!



Lovisa tyckte det var kul med en bäbiskompis också. Här är polaren Tyra.



Vilmer berättade efter kalaset att han nog är kär i Freja. "Jaha" sa jag - "Berättade du det för henne?" "Ja" sa Vilmer - "och jag gav henne en puss!" "Oj då" sa jag, "på kinden... eller på munnen?" "Nä på benet" sa Vilmer. Mikael berättade sedan att det nog var Vilmer som först pussat Freja och då hade hon frågat honom: "men Vilmer är du kär i mig eller?" "Jaa" sa han då. Vilken kärlekshistoria!!

Vilmer och Freja


Jag tror inte att Vilmer riktigt har bestämt sig för vem som är hans Hjärtas dam ännu (och det är ju tur) han har nämligen ett mycket gott öga till Klara också. Han sa förra veckan att "jag tror att jag ska bli kär i Klara..." 

Måndag den 9 juli

Tiden går och sommaren med den. Snart fyller Vilmer 4 år men av olika anledningar kommer kalaset, hans första,  gå av stapeln söndagen den 15 Juli. Det blir givetvis ett Rymdkalas eftersom hela hans värld består av rymden, rymdskepp och raketer. Tyvärr så fick vi inte "tummen ur..." och skickade ut inbjudningar i god tid så det lär inte komma många men det kanske är en lämplig start för ett kalas i den åldern. Han har ju dessutom oturen att fylla år på sommaren då de flesta är borta på semester. Än så länge är det bara två anmälda men det kanske ramlar in fler under veckan. Jag har suttit en del vid datorn och surfat på idéer med rymdtema och hittat lite bra grejer. Frågan är bara ambitionsnivå, tid, ork, pengar och hur många som kommer. "Use the force Luke" (för de oinsatta - Känd replik från Star Wars).

Det är tur att Vilmers mamma går igång på temafester - Så det ordnar sig nog, Yoda!!

Vilmer har ju lite kompisar på annan ort också. Om ni läser det här - Har ni lust att komma hit så är ni välkomna!
T ex Viggo i Härnösand, Wilma, Filip och Elias i Lycksele, Levina och Gustav i Dalasjö. Det är ju lite lång väg för ett barnkalas förståss. "Beem me up Scotty!!!" (Star Trek). 

Fredagen den 6 Juli

Hej! nu är det jag Lovisa som skriver.

Jag har det bara bra. Mamma tycker dock inte att hon får sova så bra längre. Jag tycker bara att det är så otroligt gott och trevligt med mat nu för tiden :) Jag vill inte ligga på rygg på golvet. Det är skittrist!!! Jag vill bäras sittande så att jag ser vad som händer och sitta med i knät när de övriga äter. Mitt största intresse just nu är att stoppa allt jag kan i munnen. Oftast blir det mina händer för allt annat är så svåråtkomligt. Ibland kommer jag åt ett fönsterkuvert eller något annat roligt och prassligt.

Ikväll fick jag faktiskt testa en ny grej som jag tyckte var kanonbra! Det kallas för Gåstol men jag går nog inte så mycket med den utan jag satt mest och fingrade på de roliga knapparna.

image67

Onsdagen den 4 Juli

Kanonväder!!! 27 grader i skuggan. Mikael hade åkt iväg för att vara med på överraskningsfest för sin bror Peter i Köpenhamn. Vi övriga följde med Maria, Klara och Kalle till badsjön Söderviken. Ett riktigt bra ställe och tydligen varmt i vattnet för Klara och Vilmer låg i vattnet hela tiden! De lekte bland annat med en luftmadrass och den verkar vara nog så bra om inte bättre än alla färgglada otympliga uppblåsbara baddjur i världen.

   (Klicka för att förstora bilderna - Klicka för att stänga dem igen)

Det var Lovisas allra första dag på en badstrand. Det fungerade riktigt bra. Hon tyckte om att sitta och titta på alla barnen. Hon sov även en liten stund i vagnen.

        

Lördagen den 30 Juni

Åter igen har vi varit i Lycksele. Den här gången eftersom Pappa Mikael har varit och roat sig på sydligare breddgrader (Malmö). Mamma Maria kände då att fyra dagar ensam med två barn inte kändes som en direkt lockande tanke. Tur att vi har släktingar som ställer upp med både boende och trevliga aktiviteter. Vilmer började med ett dygn hos Farmor & Farfar. Årets första båtturer blev det då med bland annat Gäddfiske. Eftersom jag inte var med som blev det inga bilder från den turen.

Nästa anhalt blev "Våldsgästning" hos Moster Monica och Morbror Leif i Lycksele. Det passade bra eftersom det var sk Hemvändardag på Gammplatsen i samband med Lyckseles 400 års jubileum. Vi tre syskon tog oss dit med våra barn (inte Monicas vuxna barn dock). Morbror Peter körde båt dit med barnen medan jag och Monica promenerade med Lovisa i barnvagnen.

image58


Mycket vackert väder och ett fint arrengemang med uppträdanden och mycket musik. Just när vi kom dit var det en clown som var mycket rolig måste jag säga. Bilden visar en barngrupp från Lycksele Gymnastikförening som körde hårt på scenen, bl a låten "Morgonrock" som har blivit en favorit hos oss.

image59


En rolig anhalt var ansiktsmålning. Wilma valde en fjäril, Filip en spindel och Vilmer gjorde det komplicerat genom att vilja ha både Spindelmannen i pannan, ett spöke på ena kinden och en spindel på den andra kinden. Elias och Lovisa avstod även om Moster ville att Lovisa skulle ha en nyckelpiga på kinden. Efter hamburgare till lunch blev det glass till efterrätt. Här poserar Kusintjejerna tillsammans:

image60


I slutet av dagen hittade barnen en Lappkåta där de lekte och hade mycket kul en längre stund. Utanför Kåtan stod den här byggnaden där vi fick dem alla att sitta på rad.

image61

RSS 2.0