26-30 juni - Kolmården

Wow! Äntligen. Så här var det ju vi hade tänkt att campinglivet skulle vara! Kom fram i prefekt tid 15.00. Fick världens finaste plats med havsutsikt mot Bråviken. Kanonväder, högklassig camping (First Camp), nära lekplatsen och Vilmer hittade direkt massor av kompisar.




Här sitter Vilmer och en norsk vän och äter jordgubbar och vaniljvisp sent på kvällen.


Tyvärr tog vi nästan inga bilder på djurparken trots att vi gick omkring i två dagar. Det är svårt att få bra bilder på djur. Här är i alla fall en bild på Flisan då hon matar en liten killing.

23-26 juni - Söderhamn och Uppsala

Natten den 23:e tillbringade vi på Stenö havsbad och Camping. Inte mycket att orda om, blåsigt, kallt, före säsong, trist. Vi valde att direkt åka vidare söderut. Tyvärr var vi inte så planerade så vi fick först åka in och bunkra upp med lite mat och dryck inne i själva Söderhamn. När jag återser stadskärnan kommer konstigt nog fortfarande lite ångestfyllda minnen upp från min tid som boende i staden. Jag kände mig verkligen mycket ensam då jag bodde här och det är inga lyckliga minnen. Det var visserligen en kort tid, juni till och med december år 1998. Det är alltså tioårs-"jubileum" i år....inte mycket att jubla åt.

Den här resdagen, 24 juni 2008, var inte heller mycket att jubla åt. Visserligen sov barnen gott och länge i bilen men i övrigt gick det helt knasigt med det mesta. Till att börja med så hade vi en gammal bilkarta där nya Uppsalavägen inte fanns med. Vi körde och körde och konstigt nog kom aldrig den där avfarten till Campingen. Vi kom alldeles för långt ner och fick köra in på småvägar för att komma norrut mot Uppsala igen. Då körde vi fel igen eftersom det råkade finnas ett bostadsområde med samma namn som orten som vi höll utkik efter, Alsicke eller vad den nu hette. Istället för en by med kyrka körde vi åt "hellsicke" och kom in i ett nybyggt villakvarter. När vi äntligen hittade campingen hade Lovisa knorrat ett bra tag. Nu visade det sig dock att campingen inte öppnade så att man kunde checka in och få vatten och el förrän 18.00!!! Det var bara att åka vidare och snirkla sig igenom centrala Uppsala för att ta oss norrut till Fysishovs camping. Inte en av de vackraste omgivningarna och det fanns inga barn för Vilmer att leka med. Vilmer var inte var så nöjd med campinglivet dittills och för att glädja honom så valde vi att stanna kvar två nätter så att vi skulle kunna gå på Äventyrsbadet nästa dag. Han var blev helt fanatiskt lycklig över detta! Tyvärr var Lovisa gnällig och ville inte alls bada i det faktiskt kalla vattnet på badhuset. Nästa morgon kom förklaringen: hon hade fått hög feber och var jättesnorig.

22 juni - Utflykt till havet

Jättevackert väder! Vi packade återigen picnicväskorna och körde ut till havet till en fin stenstrand (kommer tyvärr inte ihåg vad den hette). Jag kämpade en del med att få Lovisa att sova under dagen vilket hon effektivt lyckades undvika.



20 Juni - Midsommarafton

Äntligen blev det semester! Vi packade husvagnen och åkte iväg till Härnösand dagen före midsommarafton. Ställde upp vagnen utanför Susanne och Jockes hus som vi belägrade under nästan fyra dagar. Midsommarafton var otroligt trevlig med vackert väder och en supergod picnic uppe på Murarberget.



10 juni - Fotbolls-EM

Äntligen startade EM för Sveriges del och det gick ju helt fantastiskt bra! Vinst mot Grekland med 2-0.

Flisan är än så länge inte speciellt intresserad av evenemanget. Här provar vi att för första gången sätta upp hennes hår i små tofsar. Hon kände sig sååå fin men ville helst testa att slita av dem för att sedan be mig sätta tillbaka dem igen - gång på gång på gång.
 

6-8 juni - 2:a testet

Eftersom jag var tredagarsledig i samband med nationaldagen passade vi på att göra ett ordentligt test med husvagnslivet. Vi åkte till Vännäs camping för att bl a kolla in deras tempererade bad. Tyvärr kom ett väderomslag i vägen så det blev bara Vilmer som badade även om han frös som en hund då han kom upp ur vattnet. Middagen blev alldeles för sen p g a ren och skär orutin. Trötta, hungriga och gnälliga lärde vi oss en del denna första kväll på en campingplats.



Sov mycket gott under natten och tog beslutet att prova en natt till. Vi behövde dock bunkra upp med mat och vissa glömda attiraljer så vi körde hem och åt lunch, fixade med packningen och körde sedan norrut till Lufta Camping i Ånäset. Mysig campingmiljö men dålig standard på både lekplatsen, som för övrigt var ett rent skämt, samt servicehusen. Middagen fixades i bättre tid och alla var gladare i sinnet. Såg fotboll på vår bärbara dator.

   Får man bara en kall-korv i rätt tid så blir man inte så knasig... 

RSS 2.0